Wij realiseren video animatie voor volgende toepassingen:

Verkoop

Animatie video is gemaakt om de kijker te verleiden, te overtuigen en aan te zetten tot actie. Explainer video is de ideale online salestool.

Merkbekendheid

Een explainer, product of sfeervideo die ervoor zorgt dat de kijker vertrouwd geraakt met het bedrijf, wat jullie doen en waar jullie voor staan.

Marketing

Online marketing heeft zijn vaste plek veroverd in elk marketingplan en video marketing wordt daar een alsmaar belangrijker onderdeel van.

HR communicatie

Een video animatie brengt interne communicatie makkelijk en snel tot bij alle medewerkers. Obstakels als tijdsgebrek en afstand verdwijnen.

Logo animatie

Een logo animatie vlak voor de aanvang van een presentatie of bovenaan de corporate website, geeft een bedrijf of merk extra uitstraling en power.

Website traffic

Een animatie film die via social media of video platforms gedeeld wordt, brengt bezoekers naar uw website of landingspagina.

Explainer video

Explainer video’s zijn er in allerlei vormen. Het product, het doelpubliek en de doelstellingen bepalen samen welk vorm en stijl het beste werkt.

Aankondiging event

Mensen hebben weinig geduld of tijd, dus een hapklaar stukje animatievideo die uw event origineel en helder aankondigt, gaat er gelukkig altijd vlot in.

Intro

Een intro video op de website of bij het begin van een event is ideaal om de juiste mindset te creëren. Kort en krachtig wordt de identiteit gevisualiseerd.

De creatie van een animatie verloopt in verschillende fases. Hieronder ziet u welke stappen we ondernemen om elk project tot een goed einde te brengen
Briefing bij start video animatie

1. Briefing

Elk project start met een kennismaking en het doorgronden van wat er precies moet gemaakt worden. Tijdens deze briefing trachten we zoveel mogelijk te weten te komen over het onderwerp en noteren we uw verwachtingen.

Deze briefing houdt ook een analyse in. Daarin bepalen we samen met u wie de doelgroep is en wat het beoogde doel is. Kortom, wij zorgen ervoor dat we een zo duidelijk mogelijk beeld krijgen van het project en het resultaat.

Visuele storytelling is het sterkste middel om klanten of stakeholders te overtuigen

2. Storytelling

Visueel een verhaal vertellen kan op zoveel manieren en in talloze stijlen. Belangrijk is het dus om eerst een duidelijk concept te hebben. We leggen vast welk verhaal er zal verteld worden, vanuit welk perspectief en in welke stijl.

Een goed verhaal heeft de correcte opbouw, de juiste invalshoek en trekt de kijker in het verhaal. Drie elementen die we in elke video animatie die we realiseren, willen terugvinden.

Een goed script vormt de basis van elke sterke explainer video of animatie

3. Script

Een sterk script vormt de basis van bijna elke explainer video of animatie. Onze copywriter schrijft er één die de doelgroep boeit, raakt en aanzet tot actie.

Vaak volgt een stemregistratie of voice-over opname. Deze gebeurt pas na een grondige selectie van stemacteurs. Voor vreemde talen werken we altijd met native speakers.

Elke goede animatie film heeft een sterk storyboard

4. Storyboard

Een helder storyboard is de handleiding bij elke productie. Het zorgt ervoor dat u volledig mee bent met het verhaal en gerust kan zijn in het eindresultaat.

de designfase als onderdeel van het video animatie proces

5. Design

Vooraleer we alle illustraties tekenen, creëren we enkele styleframes. Zij tonen aan welke stijl en sfeer je mag verwachten. Het neemt vraagtekens weg en garandeert efficiënt samenwerken.

Als ervaren illustratoren zetten we elke stijl naar onze hand. Ingetogen, uitbundig, speels of strak. Wij maken visuals die naadloos aansluiten bij de boodschap en het doelpubliek.

motion design als onderdeel in het video animatie proces

6. Animatie

Het verhaal komt tot leven in de animatie fase. Via motion design en 2D animatie halen we alles uit de kast om een visueel origineel verhaal te vormen dat elke boodschap begrijpbaar maakt.

Soms gebeurt dit in combinatie met ander beeldmateriaal zoals film of foto.

Geluidseffecten toevoegen aan een animatievideo

7. Geluid

Een explainer of product animatie video is pas helemaal af als we de juiste soundeffects hebben toegevoegd. Het brengt de video meteen naar een hoger belevingsniveau en versterkt de gewenste look & feel van de video.

Distributie van een animatie via video marketing

8. Verspreiding

Eenmaal de video af is, is er een publiek dat hem opwacht. Wij zorgen ervoor dat via de juiste kanalen het juiste publiek hem te zien krijgt. Wij werken op uw vraag een mediaplan uit waarbij we aangeven hoe u uw video optimaal kan laten renderen.

Meer info? Mail of bel ons T 09 220 02 99  Hallo