Een Frame of kader toevoegen aan jouw Prezi

Kaders of Frames gebruiken kan heel handig zijn. Er zijn drie goede redenen om dit te doen:

  1. Om structuur aan jouw Prezi te geven. Door zaken in één frame te plaatsen, horen ze bij elkaar. Door verschillende frames met elkaar te verbinden leg je logische verbanden en worden deze ook visueel zichtbaar voor jouw kijkers.
  2. Om zaken te groeperen en zo makkelijk en in één keer te vergroten/te verkleinen of te verplaatsen. Lees ook onze tips over objecten groeperen in Prezi
  3. Als hulpmiddel om een path structuur op te bouwen. Door het frame te selecteren in de ‘edit path’ modus wordt alles wat zich in het frame bevindt zichtbaar.

 

Keuze uit 4 type kaders

Je hebt keuze uit haakjes, een gesloten cirkel en vierhoek of een onzichtbaar kader. De kleur van het kader hangt af van het thema dat je gebruikt of kan je via de Theme Wizard verder aanpassen.

Screen Shot 2014-07-05 at 14.50.59

Hoe voeg je een kader toe?

Heel eenvoudig, selecteer een kader of frame via het dropdown menu aan de linkerzijde van jouw Prezi canvas en sleep het icoontje erboven – dat lichtjes danst wanneer je er met de muis over gaat -naar de gewenste positie binnen jouw Prezi canvas.

Hoe pas je een frame aan?

Wil je een kader aanpassen maar niet de inhoud ervan? Hou dan de Alt-knop ingedrukt en klik één keer op het frame dat je wil aanpassen.

Wil je exact hetzelfde formaat voor een ander frame?

Dan kopieer je best het frame dat reeds het juiste formaat heeft. Dit doe je door het te selecteren of m.a.w. er 1x op te klikken en vervolgens het frame te kopiëren en te plakken via de rechtermuisknop of via de sneltoetsen ctrl-C + ctrl-V of de sneltoets ctrl-D waarbij het kader naast het eerste Frame en op dezelfde lijnhoogte verschijnt.